Når en mor avskriver sitt barn

Forestill deg at den som hjalp deg å ta dine første skritt, fulgte deg til din første skoledag, bredde den varme dynen over deg om kvelden, og ga deg en godnatt-klem, var ferdig med deg. Fordi du har skiftet mening! Fordi du ikke lenger finner deg i å bli trakassert og få ditt liv ødelagt av en manipulerende sekt.

Translate »
EnglishFrenchGermanNorwegianRussianSpanish
EnglishFrenchGermanNorwegianRussianSpanish

Dette er dessverre skjebnen til mange religiøse avhoppere. Skifter man mening og melder seg ut har det store konsekvenser. Familiebånd kuttes over. Dem du trodde var dine nærmeste venner gir deg en kald skulder og de fleste er så feige at de ikke engang tar opp telefonen eller skriver til deg for å spørre hva som har skjedd og hvorfor du har valgt å gå en annen vei. Hele din person slettes for alltid fra deres netthinder. Du eksisterer ikke lenger og har heller aldri eksistert.

Peder Blåmoli opplevde dette da han som 22 årig forlot Jehovas Vitner og sto på bar bakke uten familie. På uriks.no deler han morens kalde brev.
Peders kone som aldri var med i Jehovas vitner skrev følgende tilbake:

Kjære svigerforeldre. Jeg leste brevet du skrev til Peder mange ganger. Trusselen om å enten bli et jehovas vitne ellers ingen kontakt, er så respektløs og simpel, at vi først ikke trodde det vi så. Hvordan er det egentlig mulig å oppføre seg så stygt mot sine nærmeste?

ALLE mennesker har trosfrihet og krav på gjensidig respekt. Min kjære mann er et svært eksemplarisk, godt og omtenksomt menneske som behandler alle likt. Uansett religion eller livssyn så blir alle møtt med den samme respekt, omtanke og kjærlighet.
Han skaper aldri splittelse og hat mellom mennesker. Boken hans (”Sjelens stemme”) har hjulpet mange til å finne mening, trygghet og glede i livet.

Fordi Peder aldri vil klare å oppføre seg så stygt og hjerteløst mot andre mennesker som det dere gjør, passer han selvsagt ikke i deres ”menighet”.

Alle normale mennesker kaller dette for psykisk terror.
Dette er mental vold og burde vært politianmeldt på lik linje med fysisk vold. Hilsen Aleksandra Blåmoli.

Det å avskrive og trakassere sine barn, familie og venner som har brutt med sin tidligere tro er en psykisk torturmetode som benyttes av de fleste sekter jeg har kjennskap til.

I Scientologi hører dette med til regelen snarere enn unntaket. Når man er med i en bevegelse som har de eneste verktøyene til å redde planeten fra den sikre undergang er det utrolig hva man kan få seg til å gjøre. Hvis det går med noen liv på veien er det verdt det. Man må gjøre det beste for de fleste, ikke sant! For hva betyr vel det når du allikevel har hatt millioner av barn i dine tidligere liv og flere til i dine kommende livstider. Det er nå du har denne enestående sjansen. Fremtidens generasjoner vil takke deg for din hengivne innsats.

Jeg kaller det hjernevask.


Du kan lese mer om scientologenes ekstreme tankegang i min artikkel En dødelig cocktail: Scientologi, Psykopati og Ekstremisme og enda mer dybdegående i kapittelet Å forstå en scientolog i Geir Isenes selvbiografi Nittenåttifire, som fås i en bokhandel nær deg eller som ebok hos Humanist Forlag.

One thought on “Når en mor avskriver sitt barn

  1. Very sad article, Anette….In a way it’s unfair…everybody deserve a second chance.
    PS. I’ve checked also uriks.no, I will follow them now on Twitter too…

What do you think?